Het weer van Dirk: Opnieuw zeer heet

SNEEK

Gisteren bereikte de temperatuur een recordhoogte, zo kwam het kwik in Sneek op een 36 graden uit. Gisteravond zag de lucht (foto) er even dreigend uit, maar daar bleef het in Sneek ook bij. Wel trokken er afgelopen nacht enkele onweersbuien over het westen van de provincie, bij ons bleef het bij wat bliksem en donder.

Na een tropische nacht met geen lagere temperatuur dan van 22 graden, krijgen we ook vandaag weer met extreme temperaturen te maken in Nederland.

Vandaag moeten we weer rekening houden met een tropische 35 graden, mogelijk nog wat hoger in de stad. Op en nabij het Sneekermeer is de temperatuur iets lager, maar nog altijd tropisch. Het zonnetje is er weer bij, ook zien we wat stapelbewolking, het blijft droog. Wind oostelijk en neemt toe, 2 tot 4 bft, dat is een pluspunt.

Vanavond weer lang warm, de minimum wordt een graadje of 21, opnieuw een plaknacht. Later in de nacht wordt de kans op een bui groter, eventueel met onweer.

Morgen kunnen de ramen open, er stroomt dan minder warme lucht vanuit het zuidwesten binnen. Tevens vallen er buien, mogelijk met onweer. De neerslagprognose is tussen de 4 en 8 mm. Is het in de morgen nog een 26 graden, in de middag daalt de temperatuur naar een 22 graden.

In de nacht naar zondag wordt het helder en koelt het gelukkig verder af, minimum 15 graden. Zondag zonnig, 26 graden, wind zuidelijk en is zwak tot matig. Maandag zon en bewolking, 27 graden. Er is dan weer een buienkans later op de dag.

Even ter herinnering: Vanavond is er weer een totale maansverduistering. Die geeft een fraaie rode maan, ook wel bloedmaan genoemd. Totaliteit begint om 21.31 uur , maximum is om 22.22 uur, totaliteit eindigt om 23.14 uur. Nu maar hopen dat het helder is.

Dirk van der Meer