Thewis Hobma koning van fierljeppen in Burgum

BURGUM

Thewis Hobma is zaterdagavond in in Burgum gekroond tot fierljepkoning. Bij de dames won Sigrid Bokma uit Hindeloopen het zogenaamde keningsljeppen; bij de jongens Wisse Broekstra uit Tzummarum.

Thewis Hobma won de wedstrijd met een afstand van 20,38, alweer zijn negende zege. Het was overigens niet de beste sprong van de avond. Die kwam in de voorronde van Nard Brandsma. Hij noteerde met 21,54 een dik persoonlijke record. Hij bleef slechts 10 centimeter verwijderd van het Fries record van Bart Helmholt. Bij het keningsljeppen tellen de voorrondesprongen evenwel niet mee. In de finale begint iedereen weer op nul.

Sigrid Bokma won met 15,02 en Wisse Broekstra zegevierde met 16,88 meter. Bij de jongens eindigde Renzo Zwaagman uit IJlst als derde met 15,44 meter. Jos Bethlehem uit IJlst kwam bij de topklassers met 16,78 tot de vierde plaats.