Expo ’Van Alles Wat’ van Douwe Sijtsma in Antonius Ziekenhuis

SNEEK

Hobbyschilder Douwe Sijtsma uit Ysbrechtum heeft een expositie samengesteld onder de titel ’Van alles wad’. De schilderijen zijn te zien op de afdeling polikliniek neurologie van het Antonius Ziekenhuis.

,,Ik schilder voornamelijk met acrylverf en een enkele keer met olieverf. Ik gebruik canvas doeken maar schilder ook op houten panelen welke geschikt zijn om buiten te hangen”, zegt Douwe Sijtsma. ,,Ik heb geen vaste stijl of object wat ik schilder.”

,,Ik houd van de natuur en ben een groot liefhebber van de wadden. Dit is een geliefd thema wat ik graag mag schilderen, tevens vind ik het heerlijk om fantasie beesten te bedenken of andere kinderlijke tafrelen te maken met mooie felle kleuren. Mijn kleurkeuze welke ik toepas, zorgt ervoor dat het een echte “Douwe” wordt.”

Sijtsma schildert zijn eigen foto’s na, bedenkt eigen thema’s en mag graag iets extra’s toe voegen. ,,Kinderschoenen met echte veters, een wilde zee met golven van acrylaat kit, punker met veiligheidsspeld in het oor en houten huisjes en vuurtoren in de duinen. In Puur Texel zitten verborgen elementen die je niet in 1 oogopslag ziet en de kleur keuze is niet voor iedereen te begrijpen.”

In de expositie laat Sijtsma zijn liefde voor de wadden zien aangevuld met schilderijen met uiteen lopende thema’s. Vandaar mijn naam voor de expositie. ,,Ik heb veel plezier in het schilderen en vind het fijn om te doen, ik duik volledig in een schilderij en vergeet alles om mij heen. De meeste schilderijen welke ik heb gemaakt geeft mij een fijn gevoel en tovert mij regelmatig een lach op mijn gezicht en ik hoop dat ik dat op u over mag brengen.”