CBS De Gearrin in Folsgare sluit haar deuren

FOLSGARE

Aan het eind van dit schooljaar sluit CBS De Gearrin, onderdeel van Stichting Palludara, haar deuren. Hiermee komt na ruim 130 jaar een eind aan christelijk onderwijs in Folsgare.

Na een jaar van voorbereiding fuseert de school per 1 augustus 2018 met De Earste Trimen in Nijland. ,,We willen dit moment markeren door op vrijdag 13 juli van 16.00 uur tot 17.30 uur een afscheidsviering te organiseren op het schoolplein. Dorpsgenoten, oud-leerlingen en –leerkrachten zijn uitgenodigd om deze viering bij te wonen”, aldus schoolleider Reitze Sybesma.

Op een “Open Podium” zullen leerlingen en leerkrachten door presentaties en zang dit afscheid vorm geven. Natuurlijk is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje herinneringen op te halen. In school is een fototentoonstelling en voor de leerlingen is er een feest. Om 17.30 uur wordt de school symbolisch gesloten.

Op dinsdag 17 juli is de ‘verhuizing’ middels een feestelijke optocht naar Nijland. Op woensdagavond 18 juli om 19.00 uur is er een disco met dj Dirrty Berry in het schoolgebouw.