’Phila Slag & Vlag’ treedt toe tot Advendo familie

SNEEK

’Slag & Vlag’ debuteerde in maart tijdens de competitie van Color Guard Nederland (CGN) op de wedstrijdvloer. Advendo Sneek is hierna benaderd of de mogelijkheden bekeken konden worden om dit als onderdeel op te nemen binnen Advendo. Volledig passend binnen de missie en visie van Advendo werd er zeer enthousiast op gereageerd en zijn er diverse haalbaarheidsonderzoeken geweest. Deze zijn positief zijn uitgevallen, waardoor dit besluit genomen kon worden om het als onderdeel van Advendo een vervolg te geven.

Samen met Philadelphia Zorg startte CGN begin dit jaar de colorguard- en slagwerkgroep. CGN wil hiermee haar maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen.

Het doel van de overkoepelende organisatie is dat op termijn muziek- en colorguard-verenigingen het heel gewoon vinden om binnen hun verenigingen mensen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid te geven met dezelfde liefde en passie de hobby uit te voeren zoals ieder ander.

Jelle Roeper, ambassadeur van CGN en mede-initiator van “Phila Slag & Vlag”, begeleidde zelf de slagwerkgroep: ,,De effecten van muziek en de passie van de deelnemers zijn indrukwekkend, een plezier om aan mee te werken. CGN wil de maatschappelijke horizon verbreden. Zo kwamen we al snel tot dit fantastische idee. Zonder het enthousiasme en de hulp van de lokale zorgverleners van Philadelphia, Talant, JP van den Bent en vrijwilligers was het niet geworden wat het nu is.”

Esther Primowees, directeur Expertise en Onderzoek bij Philadelphia, is vanaf het begin groot voorvechter van ’Slag & Vlag’.

Zij legt uit wat muziek betekent voor mensen met een verstandelijke beperking: ,,Muziek heeft een gunstige uitwerking op zowel het lichaam als het brein. Muziek kan helpen om emoties te uiten, op te wekken of te versterken. Dat geldt voor iedereen maar voor mensen met een verstandelijke beperking is dat nog belangrijker. En als je samen muziek maakt, kom je makkelijk met elkaar in contact. Zo kan muziek verbinden en sociale interactie stimuleren. Bovendien leidt samen oefenen en toewerken naar een optreden vaak tot zelfwaardering en waardering van anderen. Daarvan groei je als mens en ga je steviger in je schoenen staan. Het enorme applaus zullen de deelnemers van ’Slag & Vlag’ niet snel vergeten.”