Cliënten Talant in voormalig Stay Okay

SNEEK

Twintig cliënten van Talant betrekken deze week hun nieuwe appartement in het voormalig Stay Okay hotel. Dat is volledig verbouwd en biedt nu woonruimte aan 28 cliënten. Verder worden er na de zomer zeventien plaatsen voor dagbesteding gerealiseerd.

De cliënten die hun intrek nemen in de moderne appartementen, wonen nu nog op locaties van Talant aan de Vrijbuiterstraat, Hanso Mollstraat en Waterkers in Sneek. ,,Ze hebben zin in de verhuizing, maar vinden het natuurlijk ook spannend,” vertelt Sippie de Jong. Zij is hoofd van de locatie. Na de zomer verhuizen nog eens acht cliënten. Hiervan komt een aantal van de wachtlijst en een aantal van andere locaties. Door de verhuizing van cliënten naar één locatie creëert Talant in Sneek een plek met goede woon- en zorgvoorzieningen en mogelijkheden voor werk en dagbesteding. Dit alles op een centrale plek in de nabijheid van voorzieningen en het centrum. In het najaar wordt de locatie officieel geopend.