Zomerexpositie Heechsicht met werk van 25 kunstenaars

INDIJK

De zomerexpositie met 25 kunstenaars bij galerie Heechsicht aan de Indijk 2 bij Woudsend is vanaf zondag 8 juli te bezichtigen.

In de galerie exposeert onder andere Greetje Feenstra met schilderijen die de natuur op groot formaat, in vele kleurschakeringen en impressionistisch weergeven. De papierwerken zijn van Ina Fekken. Haar werk lijkt lieflijk en zonder gevaar, maar is dat niet. De werken van Esther Kah zijn geheimzinnig en oer; zij gebruikt turf als beeldend materiaal. Het werk van Marc de Groot kenmerkt zich door de verwondering over de overdaad aan en de schoonheid van natuurlijke vormen zoals bijvoorbeeld zaden. Marc’s werk nodigt uit tot heel goed kijken naar dingen die we normaal gesproken over het hoofd zien.

Het beeldend werk van Ankie Hoevenagel laat contrasten zien. Het robuuste van steen naast het breekbare van glas en het kwetsbare van textiel. En de kijker in de galerie krijgt Groeten uit zee van de stalen bootjes van Sophia de Vries. De galerie exposeert ook sieraden van Frans van Berkel en Gusta de Groes.

En dan is in het weiland achter de galerie het bijzondere kunstobject Linen yn lân van Gerrit Terpstra en galeriehoudster Yolanda van Dongen. Twee vlakken van 36x36 meter zijn ingericht met verschillende begroeiing, slootjes en ruimtelijke werken van (inter)nationale kunstenaars. Dit LF 2018 project is geïnspireerd op de ‘Victory Boogie Woogie’ van Mondriaan. Linen yn lân doet het oude slotenplan van Friesland van vroeger herleven.

Linen yn stêd voert bezoekers via strak gelijnde ‘straten’ langs sculpturen. Het platteland in dialoog met de stad. De speciaal voor deze expo gecomponeerde soundscape van Johan Keus helpt iedereen op weg.