Kitty Foundation zet Kidsruns op

SNEEK

De in 2015 opgerichte Kitty Foundation in Sneek, opgezet om de door baarsmoederhalsklanker getroffen Kitty van den Brink de kans te geven om een alternatieve therapie te volgen, gaat zich breed inzetten voor hulp aan mensen met kanker.

Helaas is Kitty op jonge leeftijd overleden. De initiatiefnemers waaronder haar moeder hebben haar beloofd de foundation voort te zetten om andere mensen die met kanker te maken krijgen praktische en financiële hulp te bieden in de breedste zin van het woord. Eén van de eerste nieuwe initiatieven is een sponsorloop op de Master Steve Jobsschool in Sneek, de school waar Kitty les kreeg.

Daarna wil de Kitty Foundation proberen om alle plaatselijke basisscholen zo ver te krijgen dat ze minimaal een keer per jaar een sponsorloop gaan houden tijdens de gymles. Kitty van den Brink was actief sporter vandaar dat op een sportieve manier wordt geprobeerd geld in te zamelen.

Na de grote vakantie, ongeveer eind oktober wil de Foundation ook andere scholen van Friesland in het sponsorloopplan betrekken om uiteindelijk in heel Nederland een Kidsrun op te zetten voor dit goede doel.