Collecte voor Stichting Phéron in Sneek

SNEEK

Vrijwilligers van Stichting Phéron zijn deze week op pad voor de jaarlijkse collecte. De opbrengst van de deur-tot-deurcollecte is bestemd voor de Phéron Memory Box, om zo ouders in Nederland te steunen direct na het verlies van hun baby.

Afgelopen jaar overleden voor, tijdens of na de bevalling, gemiddeld vijf baby’s per dag in Nederland. Phéron helpt om ouders en naasten te steunen en in beweging te brengen rond het verlies én afscheid van een baby.

Dit doet zij onder andere door het aanreiken van de Phéron Memory Box. De box is een liefdevolle geste welke troost en -herinnering items bevat om ouders direct te kunnen steunen vlak na het overlijden.

Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een kleiset voor handafdrukjes, bewaardoosje en gehaakt knuffelduo. In de korte periode van (onverwachts) verlies en afscheid nemen zijn juist deze hulpmiddelen waardevol in een later stadium.

Phéron is geheel afhankelijk van vrijwilligers, donaties en sponsoren. Met de opbrengsten van de collecte hoopt Phéron nog meer boxen beschikbaar te kunnen stellen aan ouders.