Informatieavond FNV en wereldwinkel

SNEEK

FNV Súdwest-Fryslân houdt in samenwerking met Wereldwinkel Sneek donderdag 28 juni van 19 tot 22 uur ‘het zit me niet lekker’ bij SR De Stolp aan de Smidstraat 6 in Sneek. De toegang is gratis.

Dit is een informatie avond voor consumenten en werknemers in de Textielbranche. De opening is om 19.30 uur. Aanwezig zijn onder andere Roelof van Laar (PvdA), Karen Kammeraat (oprichtster Eerlijk Winkelen app) en Jacob Plat (FNV bestuurder Mode & Textiel). Er is een modeshow door Expresso Fashion.

Hoe duurzaam is mijn t-shirt of jurk? Als ik een broek van een duur merk koop, zit het dan beter met de arbeidsomstandigheden waaronder mijn broek is gemaakt? Hoeveel winst maken de merken en wat verdienen de makers eigenlijk? Veelgestelde vragen waarop tijdens deze Thema- avond een eerlijk antwoord gegeven wordt. Iedereen stelt zichzelf wel eens de vraag: ,,Ik koop vooral dure kleding van goede merken. Dan verdienen die naaisters toch genoeg?” ,,Wat verdient de naaister van mijn t-shirt?” “Als er Made in Europe op het labeltje staat, zit het wel goed met de arbeidsomstandigheden – toch?” Hoe kan mijn kleding nou fout zijn? Écht foute kleding zou Nederland toch wel verbieden? ,,Maar wáár koop ik dan eerlijke kleding?”

Op deze thema-avond met diverse sprekers en een informatiemarkt, worden bezoekers handvatten aangereikt. Informatie stands zijn er onder andere van Kleur-en Kledingadvies , Wereldwinkel Sneek, Fairtrade Gemeente werkgroep Sudwest Fryslan, Kledingbank Sneek, 2End Trendy Sneek, With a Touch of Rose, FNV Mondiaal en FNV Lokaal Sudwest Fryslan