‘200 jaar Beurtvaart’

GAASTMEER

In Gaastmeer wordt zaterdag 30 juni een open dag gehouden met als thema ‘200 jaar Beurtvaart in de Zuidwesthoek’.

Activiteiten en evenementen zijn: een show van ca. 14 oude beurt- en veerschepen in de haven; een demonstratie opduwen in de haven met een oorspronkelijke opduwer; ouderwetse havenbedrijvigheid op de kade met oud ark en reuw; inwoners van het dorp, verkleed als schippers, schippersknechten, reizigers, enzovoort van weleer die zorgen voor een levensecht karakter; een aan het thema aangepaste braderie en kunstmarkt; een fototentoonstelling over beurt- en veerschepen van vroeger; een rijk geillustreerd programma- en themaboekje van 68 bladzijden; een skippermiel voor deelnemers en bezoekers (vooraf opgeven). Ter afsluiting is een openluchtconcert van Concordia met medewerking van Grytz en Grize

De open dag is van 11.00 tot 22.00 uur. Parkeergelegenheid is aan het begin van het dorp. Toegang is gratis, behalve het skippersmiel en het programmaboekje.