Zoektocht naar drenkeling nabij Waterpoort voorlopig gestaakt

SNEEK

De zoektocht naar de persoon die in de nacht van zaterdag op zondag te water is geraakt op de Waterpoortsgracht is zondag aan het einde van de middag gestaakt.

De politie heeft getuigen gehoord en denkt dat de persoon die te water is geraakt een vrouw van ongeveer 20 tot 40 jaar is. De vrouw heeft een normaal postuur en droeg een spijkerbroek, wit shirt en lichte schoenen.

Er is tijdens de zoektocht gebruik gemaakt van een sonarboot.  Duikers van de brandweer hebben ook gezocht naar de persoon, maar deze werd niet gevonden. Een speciaal zoekteam van de politie is naar Sneek gekomen om de zoektocht zondagochtend te hervatten. De scheepvaart in de gracht is hierdoor gestremd.

Volgens de politie is de mogelijkheid dat de te water geraakte persoon vannacht zelf het water uit is gekomen. Zij vragen getuigen op om contact op te nemen via 0900-8844.