Reservetitels karateka’s uit IJlst op NK Almere

ALMERE

De 12-jarige Twan Gerritsma van Kyokushin Karate IJlst en zijn bijna drie jaar oudere clubgenoot Ernst Weistra veroverden onlangs in Almere tweede plaatsen op de Nederlandse kampioenschappen Kyokushin.

Twan Gerritsma beet het spits af namens de delegatie uit IJlst. Met succes. Na twee overwinningen stond hij in de finale waarin hij op de valreep het onderspit moest delven. Ook Ernst Weistra trok in de eindstrijd nipt aan het kortste eind. Hidde Lobstein en Renzo Visser sleepten in andere jeugdcategorieën bronzen medailles uit het vuur. Dat laatste gold ook voor trainersdochter Irene Rosier die bij de senioren in Roxeanne Ramselaar van Budokai Vleesenbeek ervaren tegenstandsters trof. Na drie stevige rondes wees de scheidsrechter Ramselaar aan als kampioenen. Rosier werd als derde geklasseerd.