Jan Teade Nauta de beste in Grijpskerk

GRIJPSKERK

Junior Jan Teade Nauta zorgde woensdagavond bij de zesde wedstrijd fierljeppen in Grijpskerk voor de beste afstand.

Net terug van een stage in Canada stapte de IJlster de schans op en won. Niet alleen in zijn eigen categorie beet de concurrentie zich stuk op zijn 19.45 meter, ook de topklassers kwamen niet aan die afstand.

In de laatste categorie zegevierde Nard Brandsma uit Workum met 19,10 meter. Voor Nauta’s clubgenoot Bobby Zwaagman was er een tweede plats dankzij een sprong van 19,07 meter. Klassementsleider Thewis Hobma bleef ditmaal op 18,34 meter steken.

Bij de dames eindigde Hiske Galama uit Sneek met 13,60 als tweede achter winnares Akke Dijkstra uit Kollum die 14,89 sprong.

Derde plaatsen waren er voor de ljeppers Tirza Boschma (13,05) en Abe Luuk Stedehouwer (14,92) uit IJlst bij respectievelijk de meisjes en jongens.