Zeven vrijwilligers Home-Start gecertificeerd

SNEEK

Zeven vrijwilligers ontvingen onlangs het certificaat van het project Home-Start van Humanitas.

Ze hebben gedurende zes weken kennis opgedaan over hoe zij ouders kunnen ondersteunen bij alles wat bij opvoeden van hun jonge kinderen komt kijken. De vrijwilligers ontvingen een certificaat en zullen nu gekoppeld worden aan gezinnen in de gemeentes Súdwest-Fryslân en De Fryske Marren. Deze laatste training voor de zomer vond plaats in het gemeentehuis van Sneek, waar ook wethouder Mark de Man de vrijwilligers kwam verwelkomen.

In het project Home-Start bieden vrijwilligers van Humanitas ondersteuning, praktische hulp en vriendschappelijk contact aan ouders met tenminste één kind tot zeven jaar. Gezinnen kunnen op het gebied van opvoeding verschillende vragen hebben en geven zelf aan op welk vlak zij ondersteuning wensen. Vrijwilligers steunen deze gezinnen tijdelijk door een lastige periode heen. Op dit moment zijn er meerdere gezinnen in heel Súdwest-Fryslân en De Fryske Marren die de waardevolle ondersteuning van een vrijwilliger van Home-Start kunnen gebruiken. Home-Start Zuidwest Friesland zoekt dus nieuwe vrijwilligers die in september 2018 kunnen starten met de eerste training na de zomer.

Info bij coördinator Karlijn Houben via 06-51311852 of k.houben@humanitas.nl of kijk voor meer informatie op www.home-start.nl/zw-friesland/home.