Tennishal LTC Nomi

SNEEK

LTC Nomi gaat de snelle vloer in de eigen tennishal renoveren. De afgeschreven toplaag in de in 2004 gebouwde hal wordt vervangen door een nieuwe, aanmerkelijk tragere toplaag waardoor het spelen in de hal vergelijkbaar wordt met spelen op gravel.

De verwachting is dat het spelen in de Nomi-hal een stuk comfortabeler wordt. Er sijpelden geregeld geluiden van (niet regelmatige) gebruikers en deelnemers aan toernooien door dat de baan te snel zou zijn. Nomi kiest nu voor een nieuwe toplaag die qua snelheid vergelijkbaar is met het gravel op de 10 buitenbanen van Nomi.

Uit meerdere aanbieders is gekozen voor Tennpro, de leverancier van de huidige ‘Pulastic’-vloer. Dit is een wereldwijde speler die in meerdere grote sporthallen, waaronder nationaal topsportcentrum Papendal, sport- en tennisvloeren heeft aangelegd. De vloer is door de KNLTB en NOC-NSF gecertificeerd en geschikt voor de officiële KNLTB toernooien voor jeugd en senioren.

De vervanging van de toplaag op de al prima dempende onderlaag, zal in september plaatsvinden en twee weken in beslag nemen.

De Nomi-hal wordt de eerste tennishal in Friesland met deze vloer. In Groningen ligt in de Stadjershal en in Haren dezelfde vloer. Nomi streeft naar duurzaamheid in de halverhuur en naar een nog intensievere samenwerking met de toptrainers van Tennis Academie Friesland (TAF). De nieuwe vloer zal tevens voor een impuls zorgen aan het prestatief tennis met de tennistrainers van TAF.

Met de vervanging van de vloer die een investering vergt van globaal 45.000 euro is het tennispark van Nomi klaar voor een duurzame toekomst met volop ruimte voor recreatief én prestatief tennis. In het voorjaar van 2016 is het dak van de tennishal voorzien van bijna 800 zonnepanelen die energie opwekken voor 600 huishoudens. De kantine is in de winter van 2016/2017 verbouwd. En tenslotte zijn de Tl-buizen in de hal in de winter van 2017/2018 vervangen door duurzame LED-verlichting.


Auteur

Sjoerd Stiensma (Eind)redacteur Sneeker Nieuwsblad