Hatebreed dinsdag in Het Bolwerk

SNEEK

Het Amerikaanse Hatebreed speelt dinsdag 12 juni vanaf 19.00 uur in het Bolwerk.

Hatebreed werd in 1994 in New Haven, Connecticut opgericht en bestaat momenteel uit Jamey Jasta (zang), Frank Novinec (gitaar), Chris Beattie (basgitaar), Wayne Lozinak (gitaar) en Matthew Byrne (drums). Beïnvloed door hardcore-metalbands als Madball, Biohazard en Cro Mags is Hatebreed op dit moment een van de voornaamste vertegenwoordigers van het genre.

In 1997 verscheen Hatebreeds debuutalbum ‘Satisfaction is the Death of Desire’, in 2002 gevolgd door het geweldige ‘Perseverance’. Sindsdien is de band kwalitatief blijven groeien, wat resulteerde in onder meer de sterke platen ‘The rise of Brutality’ (2003) en ‘The Divinity Of Purpose’ (2013), waarmee ze hun hoogste notering in de Billboard Top 200 wisten te behalen (#17). In totaal heeft Hatbreed acht albums afgeleverd. In 2016 verscheen het meest recente album, ‘The Concrete Confessional’.

Hatebreed – in 2005 genomineerd voor een GRAMMY (beste metal performance) – heeft in bijna 25 jaar tijd een indrukkende lijst met optredens opgebouwd..

Het is trouwens al even geleden dat Hatebreed binnen de Friese landsgrenzen was te bewonderen. De laatste keer was 14 jaar geleden bij het Waldrock-festival.