Gastlezing Wiebe Dooper vrijmetselaarsloge

SNEEK

Wiebe Dooper geeft donderdagavond 7 juni om 20.00 uur een gastlezing in het Logegebouw van de Vrijmetselaars aan de Looxmagracht 20 in Sneek over zijn werk als historicus.

In zijn verhaal staan twee door hem geschreven publicaties centraal: De joden van Bolsward (1993) en Sneek in de 20ste eeuw (2006).

Dooper spreekt met name over de praktische gang van zaken van het historisch onderzoek, zoals maandenlange werkzaamheden in een archiefkelder. Ook anekdotes en emotionele aspecten van bijzondere ontmoetingen, passeren de revue. Opvallend is dat de uitgave over de joodse gemeente van Bolsward (1786-1911) in 1993 nauwelijks aandacht kreeg in de media, terwijl dat in 2006 wel het geval was met het geschiedkundige boek over de Waterpoortstad. De historicus uit Sneek geeft de aanwezigen daarover helderheid.

Deze publiekelijk toegankelijke avond is de laatste uit een reeks openbare gastlezingen ter ere van het 200 jarig bestaan van de Sneker vrijmetselaarsloge Concordia Res Parvae Crescunt. Naast het bijwonen van de lezing is dit een uitgelezen kans om het bijzondere gebouw eens van binnen te bekijken.

De deuren zijn open om 19.30 uur. Belangstellenden dienen zich aan te melden via het e-mail adres info.loge040@vrijmetselarij.nl.