Het weer van Dirk: Broeierig

Sneek

Allereerst even een terugblik op gisteren, het werd maar liefst 30 graden in de stad en dat voor eind mei. Pas laat in de middag stak er een matige noordoost tot noordenwind op een daalde de temperatuur naar 24 graden.

Vandaag start met zon en een lekkere bries. De temperatuur stijgt naar een 27 graden in de stad en zien we vandaag stapelbewolking ontstaan boven Nederland. Deze groeien uit tot pittige buien, buien met onweer, hagel en veel neerslag in korte tijd. Ook  wij krijgen te maken met buien, maar de timing is verschillend bij de weermodellen. Ik ga er vanuit dat we rekening moeten houden met plaatselijke buien in onze regio vanaf 16.00 uur. Het KNMI heeft code geel uitstaan voor onze provincie.

Komende avond kans op buien, komende nacht doven ze uit. Een zachte nacht, 16 graden als minimumtemperatuur.

Morgen ontstaan er weer gemakkelijk buien in het noordelijk deel van Nederland, daar moeten wij in onze regio opnieuw rekening mee houden. Buien met onweer en veel neerslag in korte tijd. De temperatuur 26 graden bij een zuidoost tot noordoostelijke wind welke zwak tot matig is. Ook donderdag en vrijdag nog kans op een bui, 24 tot 26 graden. In het weekend wordt het wat koeler, 22 graden, maar dan is het wel zonnig en droog.

Dirk van der Meer


Auteur

redactie