Documentaire 11 fountains in Filmhuis Sneek

Sneek

Filmhuis Sneek vertoont morgen 22 mei in Cine Sneek de documentaire over de 11 fonteinen.

In de Friese elf steden zijn, in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018, elf fonteinen gebouwd door evenzoveel internationale topkunstenaars: 11Fountains. Curator van het ambitieuze project is de gevierde Anne Tilroe. De film 11 Fonteinen laat zien hoe Tilroe de nauw betrokken Friese bevolking enthousiast probeert te maken voor de nieuwe en spraakmakende waterkunstwerken. Dan blijken autonomie van de kunstenaar en de smaak van het publiek niet vanzelfsprekend samen te gaan.

Lukt het Anna Tilroe om draagvlak onder de bevolking te creëren en van Friesland een niet te missen bestemming te maken voor nationale en internationale toeristen? Of strandt het ambitieuze project op de nuchterheid van de Friese bewoners die hun geliefde marktplein zien verdwijnen? 
Cabaretier Jan Jaap van der Wal trekt Friesland in en geeft als rasechte Fries zijn humoristische commentaar op het proces.


Auteur

redactie