Michiel Schrier opent in Westhem Odulphuspad

WESTHEM

Gedeputeerde Michiel Schrier komt maandag 4 juni in Westhem het Odulphuspad openen. Hij neemt waar voor zijn collega Sander de Rouwe die dit aanvankelijk zou doen.

Dat gebeurt bij de Pollepleats. Met het Odulphuspad wil de Stichting Lytse Marren het erfgoed van de heilige St. Odulphus weer te leven brengen. Het is een eigentijdse wandelroute van 260 kilometer die belangstellenden in vijftien trajecten langs verdwenen kloosters, kerken, heuvellandschappen met bossen, weidse weilanden en schitterende meren voert.

Het pad laat volgens de initiatiefnemers het mooiste van de Zuidwesthoek zien. Tijdens de officiële opening wordt tevens een boek gepresenteerd dat samen met deelnemende ondernemers uit de streek en regio is ontwikkeld.

Stichting Lytse Marren hoopt zo haar steentje bij te dragen met het op de kaart zetten van Friesland als wandelprovincie en regio voor pelgrimage. Wandelend de omgeving verkennen doet je sneller ‘stilstaan bij jezelf, de ander, en de omgeving'. Alles wordt als het ware beter zichtbaar.

Onze regio heeft veel te bieden, zegt mede-ontwikkelaar Harold Visser. ,,Meer toeristen en recreanten, maar ook inwoners, gaan door het wandelen van het Odulphuspad de regio ontdekken. Dat betekent dat er ook meer bestedingen en meer en langere verblijven van recreanten gaan plaatsvinden. Het betekent een sterke impuls voor de toeristische economie in ons gebied, waarin ondernemers een belangrijke rol moeten gaan spelen."