Sneker Pan gedeeld elfde in Lemmer Ahoy (update)

Lemmer

De Sneker Pan is vandaag op de slotdag van Lemmer Ahoy een plaats gezakt in het klassement.

Onder leiding van beginnend schipper Jappie Visser kwam het skûtsje van Sneek vandaag na een mislukte start niet verder dan een 18e plaats in het wedstrijdveld van 26 SKS- en IFKS-skûtsjes. In de openingsrace op Hemelvaartsdag was er een elfde plaats. Gisteren kwamen de Snekers als 13e binnen. 

,,Ik ben heel tevreden”, reageerde Jappie Visser op de website na zijn eerste wedstrijdreeks als schipper. ,,Ik heb veel gezien, veel geleerd. Onze insteek was om niet als laatste te eindigen. Dertiende is prima, helemaal gezien de trainingstijd en ervaring van de ploeg. Het is een opvallende goede ploeg. Als je ziet hoe ze op elkaar reageren is het alsof we al tien jaar bij elkaar zijn. En daarvoor heb je wedstrijden nodig. We komen alleen nog uren tekort. Mijzelf incluis. Daarom worden er foutjes gemaakt, pakken sommige dingen even niet zo uit als je zou willen. Daar kunnen we nu tijdens trainingen verder op borduren. De starts bijvoorbeeld, moeten flink beter”. 

Verrassende winnaar van het evenement in de baai van Lemmer werd Johannes Meeter met het Huizumer skûtsjes. Hij won de openingsrace donderdag, kwam gisteren als vierde binnen en noteerde vandaag zijn tweede dagzege. Tweede in het tussenklassement werd de Waaksdom met Ulbe Zwaga uit Joure. SKS-kampioen Douwe Visser maakte dankzij zijn vierde plaats vandaag een sprongetje van plaats acht naar drie. 

Sietse Broersma uit Heeg stuurde de Ora et Labora naar een knappe vierde plaats in het eindklassement. 

De Sneker Pan eindigde op 42 punten en werd daarmee gedeeld elfde met Jeroen Pietersma (Drachten) en Sneker Floriaan Zwart met de Ut en Thús.

 


Auteur

Sjoerd Stiensma (Eind)redacteur Sneeker Nieuwsblad