Snekers beginnen camping in Bantega

BANTEGA

Ronald en Anke Boomsma – Zwerver zijn in Bantega minicamping ‘Het Zwerversnest’ begonnen.

Sinds begin november 2017 wonen zij aan de Bandsloot 37 in Bantega. De twee zijn geboren en getogen in Sneek, maar wilden het roer omgooien. Ronald werkt als verhuizer/chauffeur bij Wolthuizen Stilma Verhuizingen in Heerenveen en Anke als bestuurssecretaresse bij de gemeente Súdwest-Fryslân in Sneek.

Ronald Boomsma kwam halverwege 2016 met het idee om een camping te beginnen. Hij ziet zichzelf tot zijn pensioen niet als verhuizer. Anke was eerst niet zo enthousiast. ,,Maar na het volgen van een cursus ‘Kleur bekennen’ ben ik gaan nadenken over wat ik verder met mijn leven wilde doen. Ik ging beseffen dat je maar één keer leeft en als je wat wilt, dan moet je daarvoor gaan.”

Bij de woonboerderij ligt een kampeerveld met circa 15 ruime kampeerplekken. De twee hebben de camping vanaf nul opgebouwd.

Rust en natuur staan voorop. De camping ligt aan een landweggetje, vlakbij Lemmer, het Tjeukemeer en het Kuinderbos. Op de camping staan twee ruime en volledig ingerichte safaritenten (6-persoons). Binnenkort komt ook een trekkershut op het terrein.

Boomsma: ,,Daarnaast willen we de recreatieruimte in de nabije toekomst ook gaan verhuren voor kleinschalige vergaderingen en/of workshops.

www.hetzwerversnest.nl.