Vijf openingsprijzen KWS blijven in Sneek

KOLMEERSLAND

De Snekers Rob Aukema (O-jol), Tom Otte (Pampus), Harry Amsterdam (Regenboog), Ilse Jansma (Flits C) en Jelmer Yntema (Vaurien) veroverden de eerste prijs in de openingswedstrijden van de KWS gisteren en vandaag op het Sneekermeer.

De van oost naar zuidwest draaiende wind rekte zondag het programma voor de iets meer dan 200 stuurlieden waarin twee wedstrijden op de rol stonden danig uit. In de 27 boten tellende Olympiajol hield Rob Aukema plaatsgenoot Onno Yntema achter zich dankzij een constante serie met als resultaten 3, 3, 1, en 2. De 8ste plaats in de tweede race brak Yntema op.

Zoon Jelmer won wel. In de Vaurien hield hij samen met Timo Gruis de zes concurrenten achter zich.

In de Pampusklasse (21 boten) was Tom Otte, in de 393 zeilend met Reinier Tromp, een klasse apart getuige de resultaten 2, 1, 1 en 2. Nummer twee Jan Deen volgde op eerbiedige afstand. Loosdrechtenaar Bob Heineke eindigde als derde.

Ilse Jansma en fokkeniste Lisa Raymann veroverden de eerste prijs in de Flits C. Oude meester Harry Amsterdam was in de 141 de beste van de 13 aanwezige Regenboogzeilers al zat de niet veel minder ervaren Jilko Andringa hem op de spiegel in de 88. Oud-Sneker Lucas Bouma werd derde.

Overige eerste prijswinnaars: Twaalfvoetsjol: D. Zandstra, Bussum; Zestienkwadraat: Thijs Kort, Drachten; Dertigkwadraat: Gerard Pol, Goutum; Flits A: Robbert Huisman, Anna Paulowna; Flits B: Marleen Huisman, Anna Paulowna; Javelin: Lennard van Zanten, Heerjansdam: Schakel: Timo Engelsma, Langweer; Solo: Paul Dijkstra, Uitwellingerga; Valk: Menno Huisman, Anna Paulowna.