Sneker kunstenaar toont werk tijdens Windowlicker

LEEUWARDEN

Sneker kunstenaar Wytse Sterk exposeert zijn werk in het pand van Men at Work op de Nieuwestad in Leeuwarden. Dit doet hij in het kader van Windowlicker.

Windowlicker is een verticaal zeefdrukproject van Leeuwarders zeefdrukcollectief Cowboy Killers en beeldend kunstenaar Stefan Hoffmann op de ramen van panden in de binnenstad van Leeuwarden.

De afgelopen week heeft Sterk in Men at Work zeefdrukken gemaakt die nu te bezichtigen zijn bij het pand.

Wytse Sterk is grafisch en Illustratief ontwerper, afgestudeerd aan Academie Minerva in Groningen in 1998. Het werk van Wytse is een mix van Rock and Roll, Vintage Design, Comics en Tattoos. Een herkenbare karakteristieke stijl, opvallend en tijdloos. Duidelijke lijnen en vlakken. Ook werkt hij als ontwerper en poster zeefdrukker voor de Vera Art Division in Groningen sinds 2004. Zijn grafische werk bestaat voornamelijk uit het ontwerpen en illustreren van onder meer logo's, posters, T-shirts, flyers en stickers voor nationale en internationale opdrachtgevers.

Voorbeelden van Wytse’s werk in Leeuwarden zijn bijvoorbeeld logo designs voor onder andere Speciaalbier Café De Markies, Errol Skateshop, King Kong Records, Mevrouw Dientje en ook het logo en illustraties voor de Grutte Pier Brouwerij.