Neptunia-teams sluiten seizoen in stijl af

Sneek

In een ware waterpolothriller zaterdag hebben de heren van Neptunia’24 de nummer drie van de competitie, DraGor uit Drachten, verslagen. De ploeg van trainer/coach Arjen van Leeningen sluit het seizoen af op een prima vierde plaats. Ook het damesteam sloot in kampioensstijl af.

De wedstrijd in het volgepakte “it Rak” kwam pas na de tweede periode echt tot ontbranding. DraGor ging steeds aan de leiding en Neptunia was ouderwets slordig in de passing en afronding. Achterin lag het wel weer als een huis en het was wachten op meer geluk in de aanval.

In de derde periode werd de strijd fel en hard. De gasten werden met regelmatig teruggefloten en liepen tegen vele persoonlijke fouten aan, tot grote woede van de coach. Na een gele kaart voor commentaar volgde vlot een rode voor een vergelijkbaar vergrijp. De beide leidsmannen hadden de zaak goed onder controle en floten uitstekend in de geest van de wedstrijd.

Het spel van de gasten werd er echter niet veel beter op en dat zorgde ook bij Neptunia voor een slijtageslag. Conditioneel deden de ploegen niets voor elkaar onder en op 01:00 kwam DraGor vanuit de counter op 9-9. Met nog acht seconden op de klok was het clubtopscorer Sander van der Molen (75 goals) die met een kiezelhard schot een einde bracht aan de Drachtster euforie. Eindstand: 10-9.

De Sneker waterpolovrouwen wisten Drachten opnieuw te verslaan. Dit keer werd de laatste competitiewedstrijd met maar liefst 17-1 gewonnen. De waterpolovrouwen zullen volgend jaar promoveren naar de Tweede Klasse Bond. 

De ploeg van coach/trainer Rudi van der Veldt en Peter van Leeningen was vanaf de eerste minuut leidend in de wedstrijd. Na twee periodes had Drachten het wel gehad met het bloedfanatieke team. Dit was voornamelijk te blijken uit de diverse opstootjes.

Met maar liefst 195 doelpunten, zal Neptunia’D1 vanaf volgend seizoen mee doen in een hogere competitie. Daarnaast doen zijn nog mee voor de regio beker van het Noorden. De halve finale zal binnenkort plaatsvinden. 

Doelpunten: Karin van der Goot (4x), Celeste Brouwer en Jacqueline Klijnstra (beide 3x), Bernice Dijkhuis, Joni de Graaf en Simone van der Zwan (allen 2x), Gabrielle Weiler (1x)

 

 

Doelpunten Neptunia’24: Sander van der Molen (4x), Rutger van Leeningen en Matthijs Dotinga (beiden 2x), Rick Lunter en Arjen van Leeningen (beiden 1x).


Auteur

redactie