Tweede bundel Wiebe Dooper voor wethouder

SNEEK

Het eerste exemplaar van de dichtbundel ‘Het is er’ van Wiebe Dooper wordt zaterdagmiddag 21 april in café Vellinga in Sneek uitgereikt aan wethouder Maarten Offinga.

De bundelpresentatie is onderdeel van een literaire middag die wordt gepresenteerd door Amieke de Rapper. De inloop is vanaf 14.30 uur, waarna het programma begint om 15.00 uur.

Hillie van Brug bijt het spits af. Zij vertolkt als geen ander het authentieke volksgevoel van ‘haar stadsje Sneek’. De Groninger dichter René Alberts geeft daarna acte de présence.

Annemieke Brandsma leest twee verzen voor, Anske Smit volgt met zijn ‘Hylpers werk’ en Herman Langgraf presenteert onbekend werk. Poëziekenner Gerrit Gorter vertolkt voor de pauze onder meer een vers van zijn favoriete dichter Slauerhoff.

Na de onderbreking treedt Marten Visser op, waarna Pepi Wadman Friese poëzie ten gehore brengt. Stadsdichteres Margreet Schouwenaar van Alkmaar besluit het programma met verzen uit haar verzameld werk ‘Woorden op zinnen gezet’.

Daarna overhandigt Wiebe Dooper het eerste exemplaar van ‘Het is er’ aan wethouder Maarten Offinga. Dan is het rond de klok van 16.00 uur. De winkelprijs van ‘Het is er’ bedraagt € 12,50. Tijdens de literaire middag is de verkoopprijs 9 euro.