Slotconcert Harm van der Meer in IJlst

IJLST

Met een concert vrijdag 20 april om 20.00 uur in de Mairitiuskerk in IJlst neemt dirigent Harm van der Meer afscheid van het Kompaenenkoor ’t Skip sûnder roer’. Vrouwenkoor ’t Roer om’ zal aan dit slotconcert meewerken

Het koor bestaat 25 jaar en Harm van der Meer heeft al die jaren leiding gegeven, op zijn eigen markante wijze. Bezielend, betrokken en vernieuwend. Het Kompaenenkoor begon oorspronkelijk als shantykoor, maar Van der Meer voegde steeds meer elementen toe.

Het repertoire werd breder en het niveau steeg. Een treffend voorbeeld zijn de recente concerten met de bekende Friese schrijver Hylke Speerstra, waarbij tekst en muziek op indringende wijze met elkaar verweven werden.

Het 25ste jubileumjaar van het Kompaenenkoor bleek een goed moment om afscheid van elkaar te nemen.