Kampioen Menhir neemt sportieve revanche

SNEEK

Kampioen ESBC Menhir had vrijdag nog een appeltje te schillen met Exercitia. Als enige was het de ploeg uit Eelde namelijk eerder dit seizoen gelukt Menhir een nederlaag toe te brengen. De op sportieve revanche beluste Snekers kregen hun zin door na een prima pot met 83-71 te winnen.

Nu de titel binnen is, is de druk eraf bij de Snekers. Of dat positief of negatief is moest blijken tegen Exercitia. In de eerste helft ontspon zich een gelijkopgaande strijd.

Ook het niveau was hoog en het was duidelijk dat dit een competitietopper was (de nummer een tegen de nummer drie). Beide ploegen schoten tegen een hoog percentage en bij rust stonden de bezoekers op voorsprong: 47-49. Menhir had in de uitwedstrijd tegen de Eeldenaren een hele wedstrijd nodig gehad om op 48 punten te eindigen. Nu werd dat aantal amper een paar seconden na het begin van de tweede helft bereikt. Waar Menhir regelmatig bleef scoren, kreeg Exercitia daar meer moeite mee. Die ploeg kreeg ook een tegenvaller te verwerken toen een van hun spelers een op het eerste gezicht zware knieblessure opliep.

De Eeldenaren wierpen de handdoek in de ring. Menhir kwam nog tot een paar mooie scores. Hoogtepunt was de dunk van Ali Carti, die bij de landing ook nog een koprol maakte. Topscorer werd Danny Nowee met 23 punten.

Zaterdag speelt Menhir in Heerenveen tegen de nummer vier, Dyna'75.