VC Sneek sterk langs Eurosped

Sneek

Met de druk vol op de ketel in de race op de tweede finaleplaats boekte VC Sneek vanmiddag een ijzersterke 3-0 zege op Eurosped. In de Sneker Sporthal werd het 25-16, 25-19, 25-12.

Een geweldig resultaat voor de equipe uit Sneek die in de kampioenspoule voor het eerst een wedstrijd wist te winnen zonder setverlies. Daarnaast was Eurosped in de competitie een taaie tegenstander gebleken.

Sneek moest vanmiddag minimaal 3 punten pakken in de race om de tweede plaats, omdat Alterno gisteravond langszij was gekomen. Die ploeg moet overigens nog twee keer tegen Sliedrecht Sport dat evenwel al zeker is van de finale. Ook de andere gevaarlijke outsider Zwolle, over twee weken de tegenstander van Sneek, zit nog op het vinkentouw.  

Zwolle, dat na een 1-2 voorprong met 3-2 verloor van Sliedrecht Sport, staat op 14 punten. Zaterdag 14 april speelt Sneek in en tegen Zwolle. Dat wordt mogelijk de cruciale krachtmeting in de strijd om de tweede finaleplaats. Sneek sluit de kampioenspoule af op woensdag 18 april thuis tegen Alterno.

Sneek is na vanmiddag weer alleen tweede met 18 punten uit 8 duels.  

 


Auteur

Sjoerd Stiensma (Eind)redacteur Sneeker Nieuwsblad