Jeroen Booy’s

SNEEK

Jeroen Booy’s Rockschool uit IJlst staat vrijdag in Het Bolwerk. Een dag later speelt Clearwater Creedence Revival in een uitverkochte zaal van het het Sneker poppodium.

Jeroen Booy’s Rockschool komt voor de tweede keer in Poppodium Bolwerk. Jeroen Booy speelde tientallen jaren in The Scene en daarvoor in Roberto Jacketti en the Scooters. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen Rockschool waarmee hij in het hele land actief is.

Met de Rockschool vormt Jeroen mensen van pakweg 35 tot 75 jaar een band. Serieus repeteren, een stevig repertoire, enthousiasme en sociale cohesie zijn de succesfactoren. Vorig jaar stonden de Rockschools van Zaanstad (Silvervox: met een verrassende repertoire- en instrumentkeuze) en IJlst (JB’s Rockin’ Glasses: een explosie van enthousiasme) in Poppodium Bolwerk. Zij worden bij de tweede editie aangevuld met de nieuwe groep uit Harlingen: Trebol Tribe, een stevige gitaarsectie bepaalt bij hen het geluid.

Deze muzikale avond is voor passieve muziekliefhebbers die een fijne avond willen hebben met herkenbaar repertoire. Maar ook voor (aspirant)muzikanten die zin hebben om in een bandje muziek te maken.

Tijdens het concert zatrerdag van ruim anderhalf uur passeren alle Clearwater Creedence Revival -klassiekers de revue. ‘Have you ever Seen the Rain’, ‘Lordi’, ‘Proud Mary’, ‘Fortunate Son’, ‘Who’ll Stop the Rain’, ‘Run Thru the Jungle’ en natuurlijk ook ‘Susie Q’.