Team Bogerman naar Legofinale Detroit

SNEEK

Leerlingenteam ‘Nexar’ van csg Bogerman heeft een plaats bemachtigd op de wereldfinale van de FIRST Lego League op 23 tot 28 april in Detroit.

Aan deze techniekwedstrijd doen wereldwijd zo’n 32.000 teams mee, daarvan mogen slechts 100 de strijd met elkaar aangaan tijdens de worldfinals. Voor de wedstrijd heeft het team van de Sneker scholengemeenschap een robot moeten bouwen en programmeren zodat deze een, van tevoren bekend, parcours met obstakels kon afleggen.

Ook heeft het team onderzoek moeten doen met als doel een oplossing bedenken voor een probleem in de menselijke watercyclus. De zeven leerlingen hebben gekeken naar het waterverbruik tijdens een douchebeurt en hebben een oplossing bedacht om het watergebruik drastisch te verminderen.

Namelijk de Nexar, een ultra waterbesparende, luxe douche. Deze douche kan functioneren zonder water te gebruiken.

Door goede prestaties op het robotonderdeel en het (volgens de jury) revolutionaire idee waarmee waterverbruik verminderd wordt, is het team tweede geworden tijdens de Beneluxfinale op 3 februari. Deze podiumplaats geeft recht op een plaats in de wereldfinale. Om de reis naar Amerika, het verblijf en het inschrijfgeld te bekostigen zal er echter eerst nog een fors bedrag van ongeveer €15.000 opgehaald moeten worden. De school heeft toegezegd een derde hiervan voor haar rekening te nemen maar de rest zal middels sponsoren opgehaald moeten worden.

Tijdens de sponsorlunch vanavond kunnen (potentiële) sponsoren onder het genot van een luxe lunch kennismaken met de teamleden en hun idee. De lunch wordt verzorgd door leerlingen van het vakcollege van csg Bogerman en de volledige bijdrage voor deze lunch komt ten goede van reis van de leerlingen.