Lezing Margriet Brandsma in Balk over “Het nieuwe Duitsland”

Balk

Margriet Brandsma verzorgt vrijdag 23 maart in de Treemter in Balk een lezing met als thema “Het nieuwe Duitsland”.

De lezing vanaf 20.30 uur is georganiseerd door NUT Gaasterlân- Sleat in samenwerking met de Bibliotheek Mar en Fean.


Margriet Brandsma was jarenlang correspondent voor de NOS in Duitsland en heeft nog steeds een warme band met het land. In haar lezing t zal ze stil staan bij de actuele politieke situatie in Duitsland, bij het vierde kabinet-Merkel, maar ook bij de opkomst van de populistische partij AfD. Hoe heeft die voet aan de grond kunnen krijgen in een land met zo’n belast verleden?

Brandsma vertelt over het ‘nieuwe’Duitsland, het Duitsland dat is ontstaan na de hereniging van West-Duitsland en de DDR. Ook gaat ze uitvoerig in op Angela Merkel, de Oost-Duitse domineesdochter: wie is ze eigenlijk, wat drijft haar en hoe kan het dat ze al zo lang bondskanselier is?
Margriet Brandsma schreef een boek over Merkel, het vorig jaar in geactualiseerde versie verschenen ‘Het mirakel Merkel’.

Van haar hand verscheen in 2014 het vluchtverhaal van een Oost-Duitser die naar zijn Nederlandse verloofde wilde (‘Vluchtcode Vlinder’) en in 2016 een bundel interviews met Nederlandse journalisten die in Duitsland werken of gewerkt hebben (‘Was wir noch zu sagen hätten) evenals een verhalenbundel over Berlijn: ‘Daar is de Muur’.

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij Schildersbedrijf Klijnsma, van Swinderenstraat 44 te Balk, de Bibliotheek, Dubbelstraat 1a te Balk en bij aanvang van de voorstelling aan de zaal. Tevens zijn de toegangskaarten te bestellen via nutgaasterlan-sleat.nl >vanplan.nl

 

 


Auteur

redactie