Het weer van Dirk: zachter

Sneek

Een zeer koud weekend hebben we achter de rug, dit mede veroorzaakt door de snijdende oostelijke wind die het voor het gevoel vele malen kouder maakte. Gelukkig neemt de wind vandaag wat af en zien we de temperatuur ook al winst maken. Vriest het vanmorgen eerst nog licht, met het zonnetje erbij wordt het vanmiddag een 4 graden, wind matig, eerst nog vrij krachtig, uit noordoost tot noord.

Met deze noordelijke stroming komt hiermee vochtiger lucht binnen en later vanavond trekt een zwakke storing over welke wat lichte neerslag kan geven, lichte sneeuw/motregen. Veel zal het niet voorstellen, echter de temperatuur is een graadje onder het vriespunt komende nacht en dan met vocht en wat neerslag is het oppassen voor plaatselijke gladheid.

Morgen is het droog, drijven wat wolken over en ook zien we het zonnetje. De temperatuur boekt nog meer winst en komt op een 6 a 7 graden uit. Wind noordoost tot noord, matig. In de nacht naar woensdag een graadje vorst.

Woensdag meer bewolking, kans op wat motregen, verder staat er een noordwestelijke wind die zwak tot matig is. De temperatuur ligt rond de 7 graden als maximum.

De rest van de week heeft de zon het moeilijk, komt er af en toe een storing met regen over en zien we de temperatuur nog wat verder stijgen. In de nacht is de vorstkans dan erg klein.

Dirk van der Meer.


Auteur

redactie