Dames Neptunia'24 kampioen

Sneek

De waterpolodames van Neptunia’24 zijn zaterdag kampioen geworden in de hoogste districtsklasse van Noord-Nederland.

In een directe strijd met nummer twee, Orca 1 uit Leeuwarden, werd het kampioenschap zaterdag met een 8-4 overwinning veilig gesteld. Voor het laatste dameskampioenschap moet Neptunia bijna drie decennia terug de analen in.

De ploeg van het trainer/coach duo Rudi van der Veldt en Peter van Leeningen is tot op de dag van vandaag ongeslagen en daar kwam tegen Orca dus ook geen verandering in.

Er heerste een vrolijk kampioenssfeertje in zwembad  ‘it Rak’ en de tribune stond bomvol. De wedstrijd zelf was vrij mat en alsof beide ploegen al berust waren in hetgeen dat komen ging. De thuisploeg was wel duidelijk de bovenliggende partij, zoals dat het hele seizoen al het geval is.

Coach Rudi van der Veldt: ,,Zoals het een echte kampioenswedstrijd betaamt was het niet zo best vanavond. We waren behoorlijk slordig en geven de doelpunten te makkelijk weg. Orca wilde/kon er na de rust ook niet echt meer wat van maken en dat maakt het lastig poloën. Desalniettemin staan we niet voor niets waar we staan, we zijn gewoon de beste ploeg van deze competitie.”

Door herindelingen is het nog niet helemaal duidelijk wat het gevolg is van dit kampioenschap maar als het aan Neptunia ligt is dat promotie naar de tweede landelijke bondsklasse.

Doelpunten Neptunia’24: Joni de Graaf (4x), Simone van der Zwan, Jacqueline Klijnstra, Gabrielle Weiler en Bernice Dijkhuis (allen 1x).

De heren van Neptunia’24 pakten voor het kampioensduel van de dames eveneens de volle winst ten koste van VKC’03 (15-9).  Of het door de felheid van de thuisploeg kwam of vooral doordat de gasten lagen te slapen, blijft in het midden maar Neptunia stond na de 1e periode met maar liefst 6-1 voor en had niets te duchten van VKC.

De ploeg van speler/coach Arjen van Leeningen kwam in het restant van de wedstrijd ook absoluut niet meer in gevaar maar liet de teugels wel flink vieren. Een tikkeltje zakelijk werd de pot uitgespeeld, de krachten gespaard voor aankomende zaterdag voor de uitwedstrijd in Twello.

Doelpunten Neptunia’24: Sander van der Molen (6x), Rutger van Leeningen (5x), Arjen van Leeningen en Marco Volkers (beiden 1x).


Auteur

redactie