SWZ zakt onder de streep

Sneek

SWZ Boso Sneek bood vanmiddag op eigen terrein niet onverdienstelijk tegenstand aan koploper SJC, maar bleef uiteindelijk wel met lege handen achter en zakte onder de rode streep in de hoofdklasse A.

De gasten uit Noordwijk namen in het laatste kwartier van de eerste helft een 0-2 voorsprong dankzij Stef van der Zalm en Tom Duindam. SWZ kon daar weinig tegenover stellen, maar kwam drie minuten na de thee met de wind in de rug ineens terug in de wedstrijd toen Wytze Veenstra raak kon koppen.  

Nadat een strafschoprijpe situatie in het zestienmetergebied van SWZ werd weggewuifd kreeg het via Jacob Lubbers de kans op de gelijkmaker. Hij miste. Omdat SJC het ook niet afmaakte, bleef SWZ hopen op een punt. Het bleek ijdele hoop, want in blessuretijd werd het 1-3 door toedoen van Rick van Dijk.

SWZ zakte door de elfde nederlaag én de verrassende 1-2 winst van De Bataven op nummer twee Hollandia onder de rode streep.  


Auteur

redactie