Het weer van Dirk: Weekend verloopt zeer koud

Sneek

Vandaag bereikt ons vanuit het noordoosten zeer koude lucht. Dit gaat gepaard met veel wind uit het oost tot noordoosten welke het voor het gevoel flink kouder maakt. Het lentegevoel raken  we dan ook voorlopig kwijt.

Vandaag een bewolkte dag en valt er lichte regen. De regen gaat later over in sneeuw, grote hoeveelheden wordt er niet verwacht. De oostelijke wind is matig tot krachtig, vanavond  hard. De temperatuur niet veel hoger dan 3 graden.

Vanavond wordt het droog en gaat het licht vriezen. De bewolking heeft de overhand, verder een snijdende oostelijke wind met af en toe windstoten. 

Morgen een zeer koude dag. Er is bewolking, ook komt het zonnetje er aan te pas, dit bij een snijdende krachtige tot harde oost tot noordoostelijke wind. De temperatuur blijft rond het vriespunt steken.

In de nacht naar zondag matige vorst, zondag zelf verloopt zonnig en komt de temperatuur enkele uren boven het vriespunt uit. De wind blijft stevig doorblazen uit het noordoosten. In de nacht  naar maandag opnieuw matige vorst. Kijken we de nieuwe week even door, dan zien we de eerste dagen de zon er nog bij, halverwege de week neemt de bewolking toe. De temperatuur boekt wel winst, de eerste nachten blijft het nog licht vriezen.


Auteur

redactie