Het weer van Dirk: Meer wind

Sneek

We hebben vandaag in het noorden het betere weer van Nederland. Krijgt het zuiden vanmorgen al met bewolking en later regen te doen, wij houden het hier voorlopig nog zonnig, pas halverwege de middag betrekt de lucht, maar het blijft droog. De temperatuur komt in de stad rond de 10 graden uit, wel voelt het kouder aan door een toenemende wind uit het zuidoosten. Deze wordt matig tot krachtig.

Komende nacht bereikt later de regen ook onze regio, daardoor koelt het niet verder af dan 2 graden als minimum, wel blijft de wind stevig doorblazen.

Morgen een waterkoude dag met de verder aantrekkende oostenwind, deze wordt af en toe hard. Tevens komt er vanuit het noordoosten zeer koude lucht op ons af en zo zien we de lichte regen morgen stilaan overgaand in (natte) sneeuw. Ook de temperatuur gaat dalen, is het in de morgen nog een graadje of 4, later op de dag duikt ze tot naar het vriespunt.

Het is dan weer compleet winter in de nacht naar zaterdag. Het is bewolkt en er valt nog wat lichte sneeuw, verder vriest het een drietal graden.

Zaterdag en zondag winterweer, flink wat zon bij een temperatuur die een graadje tot 2 boven nul uitkomt, in de nacht lichte tot matige vorst. Een schrale stevige wind uit oost tot noordoosten maakt het voor het gevoel een stuk kouder. Volgende week klimt de temperatuur overdag weer verder omhoog, in de nachten blijft het voorlopig vriezen.

Dirk van der Meer


Auteur

redactie