Het weer van Dirk: Vanmiddag zonnig

Sneek

Afgelopen nacht is er mist ontstaan. Dit lost vanmorgen op en dan hebben we het zonnetje er weer bij. Ook drijven er wolken over, het blijft droog. De temperatuur boekt winst en komt op een 9 graden, dit dankzij een zuidoostelijke wind die zwak tot matig is.

 

De nacht verloopt droog met opklaringen, de temperatuur daalt naar een 1 a 2 graden boven nul.

Donderdag zijn er flinke opklaringen en komt de temperatuur in de stad op een 10 graden uit. De wind neemt wat toe uit het zuidoosten, matig, af en toe vrij krachtig.

Helaas zien we de temperatuur op vrijdag kelderen. Zeer koude bovenluchten zijn onderweg naar onze regio en dat zien we vrijdag al gebeuren. Valt er eerst regen, dit gaat later op de dag over in sneeuw, dit bij een dalende temperatuur, +5  tot rond nul in de avond. Veel neerslag wordt er trouwens niet verwacht. De wind zet nog een tandje bij  uit het oosten en wordt af en toe krachtig. In de nacht naar zaterdag gaat het licht vriezen en kan er nog wat lichte sneeuw vallen.

Zaterdag en zondag winters, flink wat zon bij een temperatuur die een graadje boven nul uitkomt, in de nacht lichte tot matige vorst. Stevige wind uit het noordoosten.


Auteur

redactie