De cijfers achter At the Watergate

Sneek

Ruim 6.000 jonge muzikanten uit heel Europa laten van zich horen tijdens At the Watergate. Een enorm muziekevenement dat van 9 tot en met 11 mei op verschillende plekken in Sneek - en daarbuiten - plaatsvindt. Achter de schermen wordt al sinds januari 2015 gewerkt om alles in kannen en kruiken te krijgen.

Het tweejaarlijkse European Youth Music Festival strijkt in dit jaar neer in Sneek, en draagt voor deze gelegenheid de naam At the Watergate. Maar het principe blijft hetzelfde: duizenden jonge muzikanten uit heel Europa treden gedurende drie dagen op. Ook schoolkinderen uit Súdwest-Fryslân doen mee, én er vinden optredens plaats van onder meer Percossa en NNO. Het publiek kan zich verheugen op ongeveer duizend optredens op twintig verschillende locaties in de waterstad, en tien zogeheten satelliet-podia (zie kader) in omliggende plaatsen.

De organisatie van zo’n evenement is een enorme klus. Neem bijvoorbeeld het vervoer van de buitenlandse muzikanten die per vliegtuig naar Nederland komen. Momenteel is de verwachting dat er dertig retourritten nodig zijn om ze van Schiphol naar Sneek te vervoeren. Eenmaal aangekomen, stappen de muzikanten opnieuw in de bus om naar hun overnachtingsplekken gebracht te worden. Tijdens At the Watergate verloopt al het vervoer van en naar de podia eveneens met bussen. Waarschijnlijk worden 75 bussen voor dit complete logistieke verhaal ingezet.

Niet alle instrumenten zijn even makkelijk te vervoeren per vliegtuig of per bus. Met name het vervoeren van slagwerkinstrumenten is een flinke operatie. Daarom regelt de organisatie van At the Watergate ook voldoende huurinstrumenten. Hoeveel er in totaal nodig zijn, wordt op dit moment nog bekeken.

 Lees het complete artikel vandaag in het Sneeker Nieuwsblad


Auteur

redactie