Jan Groninger taxeert zonnepanelen mee

Sneek

Taxatiekantoor o.z. Jan S. Groninger in Sneek is de allereerste in ons land die de waarde van zonnepanelen kan taxeren voor een hypotheek-aanvraag. Voorwaarde is wel dat er een zogenaamde SDE+-beschikking voor de zonnepanelen is verstrekt. Zonnepanelen kunnen een positieve invloed hebben op een hypotheekaanvraag.

Jan S. Groninger van het gelijknamige taxatiekantoor: ,,Zonnepanelen worden steeds meer gemeengoed, kwalitatief beter en ze leveren uiteindelijk geld op. De vraag was altijd, hoe verdisconteren we dit in de hypotheekwaarde. We zijn dit bij diverse instanties gaan uitzoeken en hebben met hypotheekverstrekkers gesprekken gevoerd. Aan de hand van een vragenlijst bepalen we de hypotheekwaarde van de panelen, terwijl het onderpand op de normale manier wordt getaxeerd”.

Om de zonnepanelen mee te kunnen nemen in de taxatie voor het bepalen van de marktwaarde is een SDE+-beschikking een voorwaarde. Groninger: ,,Dit is een stimuleringsregeling van de overheid voor duurzame energieproductie waarin de gegarandeerde opbrengst gedurende vijftien jaar is vastgelegd. Voor de geldverstrekker is deze beschikking belangrijk omdat hierdoor meer zekerheid wordt verkregen. Voor de hypotheeknemer kan dit mogelijk een lagere rente betekenen.”

Taxatiekantoor o.z. Jan S. Groninger kan ook de SDE+-beschikking verzorgen.

 

 

/

 

 

 


Auteur

redactie