Wissmann en Nienkemper winnen indoortoernooi Nomi

Sneek

Hidde Wisssmann en Lisanne Nienkemper zijn in de hoogste categorieën, respectievelijk heren enkel 3 en dames enkel 4, winnaar geworden van het eergisteren afgesloten Hamilton Bright tennistoernooi in Sneek.

Aan het KNLTB-indoortoernooi georganiseerd door LTC Nomi namen ruim 100 heren en dames deel. De in Sneek wonende Wissmann van de organiserende vereniging rekende in de bescheiden poule af met clubgenoot Thomas Szován die tweede werd en de uit Den Helder afkomstige Jim Pieterse.

In de hoogste damescategorie was Pieterse's plaatsgenote Lisanne Nienkemper de beste. Wel had ze in de finale een supertiebreak nodig om Esther van Zwol, winnares van de tweede poule van 3, op de knieën te dwingen: 6-2 4-6 10-5.

In het heren enkelspel 5 zegevierde de jeugdige Sven Yntema in de poule van 5 met louter clubgenoten van Nomi. In het damesdubbel 4 grepen de plaatselijk favorietes Linde Gietema en Jente Bulthuis de eerste prijs. In het herendubbel 5 deden Reno Minnema en André Veldhuizen dat.

Andere eerste prijswinnaars: HE6 Vincent Schadee; DD6: Robin Sabine Otten en Simone Szován; HD6 Marc Maasakker en Jacco Vermeer; GD6 Baukje Venema en Dick Jorna; DD6 357+ Douwina Hartmans en Thea Jorna-Dijkstra; HE7 17+ Wouter Galama; HD7 17+ Johan Kuperus en Sietse Otten; DD7 35+ Brigitta van der Meer en Manja van Meerloo; GD7 17+ Barbera de Jong-Aalvanger en Jildert de Jong; GD7 35+ Lia de Jong en Egon Diekstra; DD8 17+ Willemien Huisman en Jacqueline Vissers.

 


Auteur

Sjoerd Stiensma (Eind)redacteur Sneeker Nieuwsblad