Geboortebomen door Balk Vooruit uitgereikt

Balk

Veertien gezinnen in Balk ontvingen het afgelopen weekend een geboorteboom van plaatselijke belang Balk Vooruit.

Plaatselijk belang Balk Vooruit heeft herintroduceert dit oude gebruik. Het bestuur vindt dat het geven van een geboorteboom symbool staat voor Balk als gezonde en groene wereld waar de pasgeborene mag opgroeien en zich mag ontwikkelen.

Plaatselijk belang Balk Vooruit zocht hiervoor de samenwerking met GreenSales in Balk en daar was men meteen enthousiast, GreenSales ondersteunt de actie financieel. Samen is gekozen voor de appelboom. De kinderen kunnen later van hun eigen geboorteboom vruchten plukken. En ook de natuurlijke eigenschappen van de boom zijn bepalend geweest bij deze keuze. Zo zijn onder anderen de bijen erg gebaad bij het planten van appelbomen. Aan de boom zit tevens een jaar lang gratis lidmaatschap van plaatselijk belang Balk Vooruit gekoppeld.

 

 

 

Auteur

Redactie