Snekers karateka's op podiumplaatsen clubkampioenschappen F en F 

Sneek

De Sneker karateka's van Sportclub F en F The Inner Way hebben podiumplaatsen gescoord op de F en F clubkampioenschappen Kyokushin Karate afgelopen zaterdag. Op verschillende onderdelen: karate (stijlvorm red.) en kumite (sparring red.) en categorieën wisten zij verschillende prijzen te scoren.

Karsten Hoekstra behaalde de eerste plaats bij de jongens 11-13 jaar. Stefan Nieuwenhuis werd derde. Ook behaalde hij de derde plaats op het onderdeel Kata. Samen met trainingsmaatje Jurre Glashouwer pakte hij ook de eerste plaats op het onderdeel Freestyle kata. Jesper Dijkstra van F en F Kyokushin Honbu dojo Sneek behaalde de derde plaats in de categorie jongens 9 jaar op het onderdeel Kumite. Jesper behaalde de eerste plaats op het onderdeel Kata. Bente Herrewijn pakte de tweede plaats bij de meisjes 12 jaar. Jurre Glashouwer behaalde een knappe derde plaats in de categorie jongens 12-14 jaar.

De categorie jongens 15-17 jaar was een ware thriller waarin Hylke Lühoff de eerste plaats bemachtigde en Hafez Ebrahim het zilver bezorgde. Friso Verbeek werd derde. Niels van der Zee en Daniël van der Kooij grepen bij het onderdeel Kumite net naast het eremetaal. Daniël van der Kooij behaalde op het onderdeel Kata wel een podiumplaats en schreef het zilver op zijn naam.

 

Wiebren Santema debuteerde in een matchmaking partij in de categorie senioren 35 plus tegen Gjalt Ferkranus uit Burgwerd  met een mooie tweede plaats. Aan de clubkampioenschappen namen - verdeeld over verschillende categorieën en onderdelen - ruim 40 karateka's deel van F en F Kyokushin dojo's uit o.a. Franeker, Joure, Heerenveen, Harlingen, Wolvega, Bolsward, Sneek en Leeuwarden.


Auteur

redactie