Expositie in BAS10 van Aartsen en Kalma

SNEEK

Ton Aartsen en Martha Kalma exposeren tot en met zaterdag 14 april in galerie BAS10 aan de Suupmarkt 10 in Sneek.

Ton Aartsen is met een selectie van zijn fotoschilderijen present in BAS10. ,,Mijn basis fascinatie voor het maken van een kunstwerk is het onzichtbare dat bepaald wat wij mensen doen en laten. Het verschil van wat we zeggen en wat we doen. Ons functioneren wordt bepaald door innerlijke krachten vanuit onze genen, sociale context en hormonen, zeg maar het onderbewustzijn.”

De overtuiging van Aartsen is dat elke mens leeft in zijn of haar eigen universum met zijn of haar eigen realiteit.

,,Dus ik ook. Deze fascinatie drijft mij als kunstenaar en daarom wil ik mijn verborgen wereld in fotoschilderijen in beeld brengen.”

Martha Kalma is aanwezig in de Sneker galerie met lichtobjecten en mobiles. ,,De samenstelling van de materialen van mijn kunstwerken zijn mede bepalend geweest voor de uiteindelijke vormgeving van de objecten en resulteerde in 2 disciplines: licht en beweging.” Naast led- licht, hout en metaal verwerkt kalma allerlei voorwerpen die in het dagelijkse leven meestal met het vuilnis worden meegegeven, zoals lege huishoudelijke verpakkingen, doppen en kantoormaterialen, waaronder sheets en plastic dossiermappen.

,,Dit betekent dat er kleine krassen en beschadigingen zichtbaar zijn en dat sommige soorten plastic in de loop van de tijd wellicht enigszins gaan verkleuren. In het streven naar perfectie toch een element van vergankelijkheid.” Zondag 18 maart om 15.30 uur is er “De kunstenaar vertelt” in galerie BAS10.