Waterpoort buigt voor kampioen

Kampen

De Waterpoort deed zijn beste zaterdag maar boog uiteindelijk in Kampen, in een wedstrijd die nergens meer om ging, nederig voor kampioen DOS Kampen.

Zoals gezegd een wedstrijd om des keizers baard. Desalniettemin hadden de Sneker korfballers en -sters zich in het laatste indoorduel van dit seizoen voorgenomen alles op alles te zetten om aan het nog ongeslagen DOS Kampen een speldenprik uit te delen.

Coach Ralph de Vries drong er bij zijn spelers aan om ongedwongen te spelen en voor de eer te strijden. Voor het overgrote deel van de eerste helft werden deze woorden omgezet in daden door de spelers en had de Waterpoort de overhand. Goed spel en overmacht in de duels zorgden ervoor dat de Waterpoort DOS Kampen constant een stap voor was.

Deze voorsprong was echter nooit significant en in de laatste tien minuten van de eerste helft stond het 10-12. Dat was het moment waarop de voorsprong uit handen werd gegeven door slordigheid en concentratieverlies aan de kant van de Waterpoort. DOS Kampen maakte hier dankbaar gebruik van en schoot zich razendsnel naar een ruststand van 17 – 12.

De Waterpoorters wisten wat hen te doen stond en konden in de tweede helft de draad weer enigszins oppakken. Wederom was De Waterpoort niet veel minder. DOS Kampen wist in deze 25 minuten slechts zes keer te scoren, maar de bzoekers uit Sneek bleven op 23-20 steken.

Nu begint de voorbereiding voor het tweede deel van het veldseizoen. De eerste wedstrijd hiervan zal thuis plaatsvinden op 31 maart op het Schuttersveld te Sneek.

 


Auteur

Sjoerd Stiensma (Eind)redacteur Sneeker Nieuwsblad