VC Sneek houdt Eurosped op afstand

Vroomshoop

Door in Vroomshoop knap met 2-3 te winnen heeft VC Sneek Eurosped in de kampioenspoule op afstand gehouden. De setcijfers waren: 25-12, 19-25, 25-20, 18-25 en 14-16.

In de ware thriller werd VC Sneek voor het eerst gecoached door coach Abe Meininger. Hij moet zich zich even in de ogen hebben gewreven toen zijn nieuwe ploeg in de eerste set weggetimmerd.  Maar Sneek herstelde zich en pakte de tweede set met 19-25.  De derde set ging weer naar Eurosped, waarna Sneek de draad oppakte. In de vierde set was er voortdurend een voorsprong en die werd ruimschoots (18-25) over de streep getrokken. 

In de loterij van de vijfde set stonden de Snekers ook telkens aan de goede kant van de score getuige setstanden als 5-7 en 7-10. Het knokkende Eurosped kwam alsnog op 14-14 , maar Sneek trok met 14-16 aan het langste eind in het vantevoren lastige duel omdat Sneek in vier ontmoetingen slechts een keer wist te winnen.

Sneek bleef tweede op de ranglijst met nu 11 punten. Alterno, dat van Set-Up'65 won, is met 9 punten derde.

Sneek speelt woensdag om 20.00 uur thuis tegen Zwolle, dat zaterdag met 3-1 verloor van Sliedrecht Sport, dat al bijna zeker is van een finaleplaats.


Auteur

Sjoerd Stiensma (Eind)redacteur Sneeker Nieuwsblad