SWZ met lege handen terug uit Purmerend

Purmerend

SWZ Boso Sneek verloor vanmiddag in Purmerend met 2-1 van Purmersteijn.

In de spannende degradatiestrijd kwam het op de derde plaats van onderen staande De Bataven een puntje dichterbij. Die ploeg speelde doelpuntloos gelijk tegen het net boven SWZ staande RKHVV. SWZ, 13e op de ranglijst, heeft nu 2 punten meer dan De Bataven in de vertekende stand. De ploeg uit het Gelderse Gendt heeft ten opzichte van SWZ nog 3 duels te goed.

Purmersteijn opende in de 14e minuut de score dankzij Robbert Jan Orij. Tien minuten voor rust werd de score verdubbeld door Dyllando Panka.

Na de thee beet SWZ, dat in de eerste helft niet verder kwam dan een kopbal op de paal van Jorn Wester, beter van zich af. Na wat kansen over en weer ging de bal in de 63ste minuut op de stip. Wesley Tankink werkte de bal in twee keer langs de vijandelijke goalie. Daar zou het bij blijven.

 


Auteur

redactie