Hemdijkers planten nieuw groen

Sneek

Mede in het kader van ‘NL Doet’ staken wijkbewoners van de wijk Hemdijk in Sneek vandaag de handen uit de mouwen om nieuw groen aan te planten in hun wijk.

De commissie ‘GroenSpoor’ van de Stichting Wijkbelangen Hemdijk had het initiatief genomen om honderden nieuwe bodembedekkers én een boom te planten in een perk tussen ‘de Rietgors’ en de ‘Scholeksterlaan’. Omdat de gemeente Súdwest Fryslân een terugtrekkende beweging maakt ten aanzien van het groenonderhoud, neemt de wijk steeds meer regie in het openbare groen. Overigens in constructieve samenwerking met de gemeente zelf die er waarde aan hecht dat wijken ‘zelfredzaamheid’ tonen.

 Dat vele handen het werk snel klaren werd bewezen. Met de lentezon als inspiratiebron zaten de jonge plantjes in enkele uren in de grond. Andere wijkbewoners kwamen langs met koffie en zelfgebakken cake en cup cakes. ,,Met dergelijke activiteiten verfraaien en verbinden we de wijk”, aldus Annelies Strijker bestuurslid en coördinator van de commissie GroenSpoor. “
 

,,Over twee weken zijn we op zaterdagmorgen weer actief. Dan gaan we vissen in het Spoordok. Niet op levende have, maar op alles wat er niet thuis hoort als plastic flesjes en blikjes. Vorig jaar kwamen er halve tuinstoelen en verkiezingsposters naar boven. Ook deze klus doen we samen met vrijwilligers uit de wijk”, aldus Strijker. NL Doet beloonde de actie in de wijk met een kortingbon van een plaatselijke bouwmarkt.


Auteur

Redactie