Snakeware zet Augmented Reality in voor etalagepoppen

Sneek

Het Sneker ICT-bedrijf Snakeware heeft met Hans Boodt Mannequins een internationale opdrachtgever in de modebranche aan zijn klantenkring toegevoegd. De digital specialist uit Sneek heeft een website ontwikkeld, waarbij Augmented Reality (AR) wordt gebruikt in om prototypes van etalagefiguren als het ware tot leven te laten komen bij afnemers van Hans Boodt Mannequins.

‘Ons doel is om digitale objecten te tonen alsof ze in de echte wereld aanwezig zijn’, legt Ate van der Meer van Snakeware de ambitie uit.

Via een beveiligde app wordt de data in de vorm van realistische 3D-computergraphics aan klanten op locatie getoond. Ate van der Meer: ‘De internationale afnemers van Hans Boodt Mannequins krijgen zo een realistisch beeld van de oneindige designmogelijkheden.’

 

Innovatieve designwereld

Met behulp van de 3D-designers van Hans Boodt Mannequins en de inzet van het AR platform van Snakeware kunnen de mannequins snel worden voorzien van een unieke uitstraling. Hans Boodt werkt met state-of-the-art technieken waar het poses, technische aspecten, specifieke make-up, afwerking in verf, kleur of stof betreft en in AR komen de mannequins als het ware echt tot leven.

Marco Ouwerkerk van Hans Boodt Mannequins is enthousiast over de samenwerking: ‘Gedreven door vakmanschap en door het inzetten van praktische innovaties weten wij van een traditioneel product een modern en hedendaags design icon te maken. Door de samenwerking met Snakeware en ons eigen groeiende 3D-design team kunnen we een innovatieve designwereld tonen met een product dat de klant al aanspreekt sinds 1870.’